[O1] pożera prąd

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzys430
    Classic
    • 2012
    • 1

[O1] pożera prąd

Uniroyal rainsport 2 225/45/17, zrobiłem 4kkm więc coś tam można powiedzieć, porównuję do GY Eagle Asymmteric (pierwszej generacji).

Generalnie rainsporty są OK, ale niestety GY lepsze, może nie na tyle, żeby rwać włosy z głowy, ale wyraźnie wyczuwalnie.

na korzyść GY przemawia przede wszystkim stabilność i trzymanie w zakrętach przy KAŻDEJ prędkości to daje niesamowitą pewność jazdy na tych oponach

uniroyale są bardziej miękkie i mają te słynne już miękkie boki z tendencją do kładzenia się w zakręcie i mimo, że opory toczenia są duuuuuuuuuużo mniejsze , lepszy komfort i trochę lepiej jeżeli chodzi o aquaplanning, to GY dają ten niesamowity "grip" jeżdżąc na nich w ogóle przestałem się zastanawiać co i z jaką prędkością się dzieje no i w związku z tym na początku udało mi się kilka razy osiągnąć kres możliwości Uniroyali :lol: co z GY raczej nigdy się nie zdarzało...

na pewno są to dobre opony, jak ktoś nie będzie chciał sprawdzać gdzie leży granica, to będzie zadowolony, nawet bardzo zadowolony.
    ja spokojnie dojadę je do końca ale jak tylko kasa pozwoli wrócę chętnie do GY tym bardziej, że w drugiej generacji podobno zmniejszono opory toczenia
    kris
  • daniel80
    Classic
    • 2010
    • 4

[O1] pożera prąd

WITAM mam problem z octavia 1.9 tdi agr, przy zamkniętym aucie pożera 0,4A. wypinałem moduł komfortu, wszystkie bezpieczniki, poszczególne drzwi i nic nie pomogło. DOPIERO odpięcie silniczka od szyby kierowcy przyniosło efekt spadło na 0,002A. KUPIŁEM silniczek i problem powrócił na 0,4A myślałem że kupiłem uszkodzony więc facet kazał autem podjechać i podpinaliśmy kilka innych ,na każdym pobór prądu był taki sam 0,4A. WYGLĄDA na to,że coś kradnie prąd co jest połączone z silniczkiem od szyby i nie przechodzi przez bezpiecznik. Alternator i rozrusznik tez sprawdziłem. Pół auta rozebrałem i
    daniel80

Komentarz

• Polon
      Rider
      • 2010
      • 315

Wygląda na to, że silniczek cały czas próbuje zamknąć już zamkniętą szybę. Może coś utknęło w prowadnicy szyby nie pozwalając jej dosunąć się do końca.
      Pozdrawiam

Komentarz

• daniel80
        Classic
        • 2010
        • 4

Szyby się domykają, mówisz o tej od kierowcy? Chyba odłączę całkowicie silniczek na czas zimy i niebende korzystał z centralki, a w lecie to zapali
        daniel80

Komentarz

• dawidsc
          Classic
          • 2012
          • 21

sprawdz czy kabelek gdzies w kostce w drzwiach lub od podnosnika jest pzetarty i nie masuje sie gdzies

Komentarz

Pracuję...